Het verhaal tot nu toe

Water & Energy Solutions is in 2010 opgericht als een bedrijf dat technische problemen oplost voor multinationals in de (chemische) procesindustrie. Vanaf het begin ervaren we succes met het vinden van oplossingen voor bedrijven als DSM, Gasunie en Shell. Hierin viel echter op dat een probleem pas wordt beschouwd als een probleem wanneer het direct zorgt voor ongemak. Een chemisch engineer kan natuurlijk elke uitdaging oplossen maar vaak ontstaan de problemen in bepaalde delen van een proces.

270_1exxon_mobil_singapore_chemical_plant_sclr


Anders kijken, meer zien

Door verder te kijken dan de specifieke problemen en door het analyseren van het proces vanuit een ander perspectief, vonden we optimalisatiemogelijkheden met grote impact op plaatsen die door anderen over het hoofd waren gezien. We zagen optimalisatiemogelijkheden.

Na het zien van het optimalisatiepotentieel vroegen we ons af: Waarom hebben onze klanten niet hetzelfde potentieel gezien? Al onze klanten werken met personeel dat is getraind om te werken met optimalisatie methodieken, zoals: Lean Six Sigma, Total Quality Management, Total Productive Maintenance, Kaizen, etc. Onze conclusie: Huidige optimalisatie methodieken dienen te worden geoptimaliseerd.

Hoe optimaliseer je optimalisatie methodes? Of in andere woorden, hoe vind je structureel nieuwe optimalisatiemogelijkheden die momenteel onzichtbaar zijn?

Ons antwoord: Als je op een andere manier naar een proces kijkt, zul je ook andere dingen zien.


Innovatie levert resultaten

Samen met de Rijksuniversiteit Groningen hebben we een nieuwe optimalisatie methodologie ontwikkeld, genaamd “ISPC”. De methodologie bevat elementen van verschillende optimalisatie methodieken waarmee een proces wordt beoordeeld vanuit verschillende doorsnijdingen en perspectieven.

Onze methodologie is vanaf het begin succesvol, resulterend in een halvering van de jaarlijkse energiekosten van onze eerste klant. Het voorgestelde project had een terugverdientijd van 6 maanden. Hiermee was het startsein gegeven voor het succes van Water & Energy Solutions, met als beste resultaat tot nu toe; 70% energiebesparingspotentieel voor een productielocatie met drie productieplants met een bijbehorende terugverdientijd van 8 maanden. Als gevolg van onze ervaring, zijn wij van mening dat 20% energiebesparing voor iedere klant vrij eenvoudig te bereiken is.

Comments are closed.