Procesoptimalisatie

In het huidige economisch klimaat worden chemische processen continu onder de loep genomen om optimale productie te verzekeren. Termen zoals “Efficiëntie”, “Productiviteit”, “Kwaliteit”, “Veiligheid” en “Duurzaamheid” behoren tot de woordenschat binnen alle niveaus van een bedrijf, van directeur tot operator.

Effectieve en efficiënte productie

De prestatie van productiemiddelen vermindert over de tijd. Hierom is het van belang om continue verbetering toe te passen. Water & Energy Solutions heeft uitgebreide expertise in het analyseren van de chemische industrie en streeft ernaar om optimale prestaties te behalen. Wij bieden onze klanten verschillende mogelijkheden om processen te optimaliseren, waardoor de productiecapaciteit toeneemt, de productiekosten lager worden zonder in te leveren op operationele flexibiliteit.

Wij zijn ervan overtuigd dat zichtbaarheid een essentiële voorwaarde is voor verbetering. Door gebruik te maken van Flux Technologie ontwikkelen we een integraal feitelijk overzicht van de processen. Dit overzicht toont feiten gedefinieerd als “problemen” en feiten gedefinieerd als “oorzaken”. Onze externe objectieve kijk leidt tot nieuwe procesverbeteringen op het gebied van kosten, doorvoer, kwaliteit, milieu en veiligheid. Als gevolg helpen wij onze industriële klanten om continu hun eigen verwachtingen, en hun concurrenten, te overtreffen.


 • icoon2Integrale Proces Check

  Complete procesoptimalisatie
  Een grondige evaluatie van het productieproces gericht op verbeteringen in apparatuur en het bedrijven daarvan. We pakken systematisch technische moeilijkheden aan om een optimale procesbeheersing te definiëren om een maximale doorvoer met minimale kosten te verzekeren.

 • icoon9Proces
  debottlenecking

  Verwijderen van beperkingen
  Eigenschappen van apparatuur kunnen zorgen voor operationele beperkingen. Door kennis van procesvereisten zijn we in staat om (proces)beperkingen te identificeren, en een aanpak te ontwikkelen om de productiecapaciteit te verhogen.

 • icoon8Afvalbeperking

  Afvalstromen minimaliseren
  Het vermijden van grondstofverliezen leidt rechtstreeks tot financiële voordelen en ontziet het milieu. Na evaluatie van de mogelijkheden voor het beperken en hergebruiken van afval, kunnen wij ons uitgebreide netwerk in de procesindustrie inzetten om nieuwe toepassingen te vinden, waardoor afval in product omgezet kan worden.

 • icoon6Operational
  excellence

  Duurzame verbetering
  Het verlagen van productiekosten zonder de productkwaliteit te veranderen door continue verbetering. We identificeren en visualiseren Key Performance Indicators met behulp van Flux Technologie om interne benchmarks op te stellen en realistische operationele doelstellingen te formuleren.

Comments are closed.