Over ons

Water & Energy Solutions is een technisch consultancy bedrijf met een oorsprong in de chemische technologie. Wij zijn experts in het identificeren van optimalisatiemogelijkheden in de procesindustrie door de interacties tussen de kernprocessen en utilities zoals gas, water, stoom en elektriciteit te analyseren. Doordat optimalisatie altijd mogelijk is bieden wij diensten waarmee onze klanten in een korte tijd grote besparingen kunnen behalen.

In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen hebben wij een unieke methodologie ontwikkeld waarmee procesafhankelijkheden snel kunnen worden geïdentificeerd. De ISPC methodiek toont afhankelijkheden op basis van verschillende interacties tussen het proces en de utilities van een productie locatie. De integrale weergave en onze onafhankelijk kijk laten ons toe om te komen met nieuwe oplossingen. Alle voorgestelde besparingsideeën zijn gebaseerd op bewezen technologie om de betrouwbaarheid te waarborgen. Besparingsideeën die zijn gebaseerd op nieuwe concepten kunnen door onze samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen worden ontwikkeld tot aan marktintroductie.


Rijksuniversiteit Groningen

Water & Energy Solutions werkt nauw samen met de Rijksuniversiteit Groningen. Dit geeft ons de mogelijkheid om oplossingen aan te bieden op basis van de nieuwste technologie als een onafhankelijke derde partij.

Door het begrip van zowel wetenschappelijke als zakelijke aspecten leveren wij praktische inzichten in complexe situaties. Gebruikmakend van onze kennis en ervaring garanderen wij optimalisatiemogelijkheden voor alle klanten.


Samenwerkende partners

  • Prof. ir. M.W.M. Boesten 
    Professor op de afdeling Chemical Engineering
    Prof. ir. Boesten is gespecialiseerd in proces ontwerp, proces apparatuur en proces veiligheid en heeft ruime ervaring opgedaan door middel van zijn carrière bij verschillende multinationals.
  • Prof. dr. G.J.W. Euverink
    Professor Biotechnologie en Microbiologie
    Prof. dr. Euverink is gespecialiseerd in biotechnologie, microbiologie, scheidingstechnologie, water technologie, enzymologie, biochemie en high throughput screening.

Samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen geeft Water & Energy Solutions toegang tot specialistische kennis. Bovendien wordt praktijkgericht onderzoek uitgevoerd, waardoor nieuwe ideeën vanuit een lab omgeving kunnen worden opgeschaald tot pilot-scale en full-scale implementatie.

Comments are closed.